Categories
Κείμενα

Κείμενο για το νεκρό μετανάστη στην Αμυγδαλέζα

Βρες τις ομοιότητες…

-Το άλλο πάλι το ‘μαθες; Τις προάλλες, λέει, πέθανε ένας μετανάστης στο Μενίδι.

-Όμως αυτός ο μετανάστης ρε φίλε είχε όνομα, ήταν ένας άνθρωπος σαν εσένα. Τον λέγαν Μοχάμεντ Ασφάκ κι ήταν 24 ετών. Πέθανε στις 11 Νοεμβρίου 2014, στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, όπου κρατούταν για δύο χρόνια σε απάνθρωπες συνθήκες. Οι μπάτσοι τον άφησαν επί δύο ώρες αβοήθητο να υποφέρει ξαπλωμένος στο πάτωμα, ενώ ανταποκρίθηκαν εντέλει στις απεγνωσμένες εκκλήσεις του, μόνο όταν ήταν πια αργά. Ο Μοχάμεντ είχε μεταφερθεί στην Αμυγδαλέζα αντιμετωπίζοντας ήδη προβλήματα υγείας μετά από ξυλοδαρμό που υπέστη στο στρατόπεδο της Κορίνθου κατά την εξέγερση των εκεί κρατουμένων. Με αφορμή το γεγονός αυτό, οι συγκρατούμενοί του πραγματοποίησαν απεργία πείνας από τις 17/11 έως τις 21/11, με αίτημα την βελτίωση των εξευτελιστικών συνθηκών κράτησης και κυρίως την απελευθέρωση των εγκλείστων, των οποίων ο χρόνος κράτησης από 18-μηνος μετετράπη σε επ’ αόριστον φυλάκιση.

Αμυγδαλέζα 2012-…..(?):

1800 άνθρωποι στοιβαγμένοι σε κοντέινερ, επιβιώνουν εν πλήρει απουσία ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και βασικών κανόνων υγιεινής, για να μη μιλήσουμε για τις κατάφωρα σαδιστικές πρακτικές που εφαρμόζουν τα σύγχρονα Ες-Ες σε βάρος των άτυχων εξιλαστήριων θυμάτων τους. Σύμφωνα με τα ελάχιστα ντοκουμέντα που γνωστοποιούνται, σε απόσταση μόλις τεσσάρων χλμ. από τα σπίτια μας, άνθρωποι αντιμετωπίζουν καθημερινά την καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων και την απαξίωση βιοτικών αναγκών, όπως της επαρκούς σίτισης και της προσωπικής καθαριότητας. Καταγγελίες κρατουμένων αναφέρουν ότι διατίθενται μόνο 5 σαπούνια ανά 20 άτομα την εβδομάδα. Συν τοις άλλοις, οι ανθρωποφύλακες μαίνονται και εναντίον της άσκησης των θρησκευτικών τους δικαιωμάτων. Μην ξεχνάμε την επίθεση των ΜΑΤ στην Αμυγδλέζα (02/09/14), κατά τη διάρκεια τέλεσης προσευχής, όπου και σημειώθηκαν τραυματισμοί. Η απαξίωση της ιατρικής μέριμνας καταδεικνύεται εξόφθαλμα από την ανάθεση της ιατρικής παρακολούθησης των ασθενών στους “παντογνώστες” δεσμοφύλακες, οι οποίοι ελλείψει γιατρών τους αντικαθιστούν ,“συνταγογραφώντας” DEPON και αλοιφές-placebo δια πάσαν νόσον και μαλακίαν. Σχετικές μαρτυρίες αναφέρουν περιστατικά ανθρώπων που πάσχουν από ψώρα, άσθμα, εγκεφαλικά και κινητικά προβλήματα, επιληψία, κατάθλιψη και άλλες ψυχικές ασθένειες, πολλές φορές ως απόρροια του τυραννικού εγκλεισμού. Με τον τρόπο αυτό η κοινωνία δίνει σάρκα κι οστά στο φάντασμα που φοβάσαι: τους αρρώστησε και τους περιθωριοποίησε, ώστε να αποδείξει ότι αποτελούν εγκληματικές φύσεις και εστίες μικροβίων. Αν οι πραγματικές εστίες κοινωνικής μόλυνσης (βλ. Χρυσή Αυγή) θεωρούν αυτές τις συνθήκες κράτησης αξιοπρεπείς κι ανθρώπινες (ομιλία Ι. Λαγού στη Βουλή), να πάρουν τους ομοίους τους και να πάνε να εγκατασταθούν εκεί.

Άουσβιτς 1940-1945:

Εκατομμύρια άνθρωποι στοιβαγμένοι σε ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, θύματα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής των κραταιών ευρωπαϊκών δυνάμεων και του φασιστικού καρκινώματος. Άνθρωποι αναλώσιμοι καταδικασμένοι στην υπηρεσία των τότε κεφαλαιοκρατών. Ουσιαστικά, μιλάμε για μια ανθρωπότητα διαιρεμένη σε μη παραγωγικούς, οι οποίοι εξοντώνονταν και παραγωγικούς, που φυλακίζονταν και στις πλάτες των οποίων άνθισε η αιματοβαμμένη οικονομία τους (βλ. βιομηχανίες όπως Volkswagen, Bayer). Τα πρώτα εκείνα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι συνθήκες αυτών, “φωτεινά” παραδείγματα για τους σημερινούς επίδοξους μιμητές τους. Μιλάμε για το ίδιο καθεστώς υποσιτισμού (χρησιμοποιούμενο κι ως μέθοδος δολοφονίας), έλλειψης περίθαλψης, υγιεινής και άγνοιας ημερομηνίας αποφυλάκισης (…).

Οι διεθνείς συμμορίες Ευρωπαϊκή Ένωση, Η.Π.Α. , ΝΑΤΟ – φαίνεται να παρουσιάζουν επικίνδυνες αντιστοιχίες με τις συμμαχίες του ‘Β Παγκοσμίου Πολέμου. Οι πρόσφυγες του σήμερα προϊόντα της ίδιας επεκτατικής πολιτικής, οι οικονομικοί μετανάστες, οι πανταχού παρόντες κι ανεπιθύμητοι, πιόνια στη σκακιέρα του σημερινού καπιταλιστικού συστήματος. Κι ο φαύλος κύκλος έχει ως εξής: ζούμε σε μια χώρα που στηρίζει το ΝΑΤΟ => του οποίου οι βομβαρδιστικές επιθέσεις δημιουργούν πρόσφυγες => που αναζητούν πολιτικό άσυλο και εργασία στην χώρα σου => τον κατηγορείς ότι σου πήρε τη δουλειά => και ζητάς οικονομική ενίσχυση και στήριξη από την ίδια ένωση (σου παρέχονται με το αζημίωτο)! Οξύμωρο;;;; Φταίνε αυτοί;;;; Σκέψου αν στη σύγχρονη ευρωπαϊκή Ελλάδα επιχειρηματίες όπως ο Μπόμπολας πλουτίζουν εκμεταλλευόμενοι το φθηνό εργατικό δυναμικό των μεταναστών, φταίνε οι μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλείες ή οι καθωσπρέπει “πατριώτες” και μεγαλοτσιφλικάδες της Μανωλάδας;

 

Κατέβασε εδώ: omiotites

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *